Karrier a Közlekkar után: Dr. Markovits-Somogyi Rita

Dr. Markovits-Somogyi Rita, a HungaroControl Zrt. munkatársa mesél Közlekkaros élményeiről, az egyetemen megszerzett tudás hasznosításáról, és arról, hogyan vezetett az útja a légiközlekedés területére.

tovább…

 

Karrier a Közlekkar után: Szedlmajer László

Szedlmajer László, a BKV Zrt autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese beszél arról, hogyan is lett közlekedésmérnök, mik a legfontosabb dolgok, amiket az egyetem tanított neki, és mit tanácsol azoknak, akik a mérnöki szakma iránt érdeklődnek.

tovább…

 

Karrier a Közlekkar után: Les Zoltán

Milyen út vezet az egyetemi évektől az Audi Hungaria-ig? Les Zoltán mesél A Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karon töltött időről, a járműipar  szépségéről és kihívásairól, és arról, milyen hasznos tudással gyarapodott az egyetemi évek alatt.

tovább…

 

Karrier a Közlekkar után: Duma László

Interjúnkban Duma László beszél a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karon eltöltött évek tapasztalatairól, a rendszerszemlélet fontosságáról, valamint arról, hogyan hozta létre sikeres, innovatív vállalkozását, a Returpack Kft.-t.

tovább…

 

Karrier a Közlekkar után: Dr. Mosóczi László

Az egykori Közlekkaros, Dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára mesél az egyetemi évekről, a nemzetközi vasúti együttműködésekkel kapcsolatos eredményeiről a MÁV Zrt-nél, és arról, milyen feladatai vannak a minisztériumban.

tovább…

 

Karrier a Közlekkar után: Dr. Denke Zsolt

A közlekedésmérnökként végzett Dr. Denke Zsolt az egyetem után a Közlekedési Minisztériumba került, majd a Budapesti Közlekedési Központ Zrt-nél folytatta szakmai pályáját. Interjúnkban mesél az egyetemi évekről, a közlekedésmérnöki pálya szépségeiről, illetve arról, hogy miért is érdemes ezt az utat választani.

tovább…

 

Karrier a Közlekkar után: Kucsera Ádám

Kucsera Ádám az R-KORD, Vasútautomatika Kft. munkatársa, vasúti biztosítóberendezési szakemberként helyezkedett el a Thales Group-nál, rögtön, az egyetem befejezése után. Interjúnkban arról mesél, milyen kihívásokkal, feladatokkal járt ez a munka.

tovább…

 

Az autóiparban mszászi istváninden adott a sikeres karrierhez – interjú Szászi Istvánnal, a Robert Bosch Kft. Autóipari Elektronika Divízió alelnökével

A pályaválasztás előtt álló fiataloknak jól kell felmérniük a lehetőségeiket – az autóiparban pedig minden adott egy sikeres karrier befutásához. Ez nem csak Boschra igaz, hanem az összes cég nevében elmondható. Olyan megatrendeken dolgozhatnak a mostani és leendő mérnökök, mint az autonóm járművek, az e-mobility vagy a connectivity, ráadásul külföldre sem kell menniük. Szászi István, a közlekkar egykori hallgatója mesél arról, hogyan emlékszik vissza az egyetemi évekre, és milyen út vezetett alelnöki pozíciójáig.

tovább…

 

Három évtizede a közösség élén – interjú Wintermantel ZsolttalWintermantel_Zsolt

Wintermantel Zsolt nevével már valószínűleg sok budapesti összefutott: Újpest polgármesteréről azonban kevesen tudják, hogy a Közlekkaron végzett, ráadásul kari hallgatói képviselőként kezdte pályafutását. Hogy miként jutott el az egyetemi közéletből a városvezetésig, az alábbi interjúból kiderül.

tovább…

 

Farkas Gyula_2_RCHÚt a közlekkarról a Rail Cargóig – interjú Dr. Farkas Gyulával

„A közlekedésmérnök-közgazdász diploma nagyon kedvező kombináció” – árulta el Dr. Farkas Gyula, aki 1991-ben felvételizett a BME akkori Közlekedésmérnöki Karára. Azóta a „vasúti ranglétrán” folyamatosan feljebb jutva, a MÁV után most a Rail Cargo Hungáriánál dolgozik vezető pozícióban. Karunk volt hallgatójával beszélgettünk a feladatairól, az egykori egyetemi munkásságáról, a jövőbeli lehetőségekről.

tovább…

 

Lean őrület – interjú Kosztolányi JánossalIMG_4901

A logisztika és a lean egyre inkább a fellendülő szakterületek közé tartozik. Kosztolányi Jánossal beszélgettem arról, hogyan került kapcsolatba ezekkel a témákkal, hogy alakult ki a szenvedélye a logisztika és a lean iránt. Betekintést nyújtott egy kicsit a lean szakmérnöki képzés rejtelmeibe, illetve elárult néhány friss információt az új tanterves logisztikus képzésről is.

tovább…

 

11995435_1053752241343131_1192252453_nTöbb generáción át a vasút szolgálatában – interjú Dr. Rónai Péterrel

Előbb a Műegyetemen diplomázott, később elvégezte a Corvinus vállalatgazdasági szakát. Családi ihletésű volt a pályaválasztása, már dédnagyapja is a vasútnál dolgozott, így szinte természetes volt, hogy a MÁV-hoz vezet az útja. Az egykor közlekkaros diákkal, Dr. Rónai Péterrel beszélgettünk.

tovább…